GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Şubat 2019 Çarşamba 17:38

Şoförlerin  başkan vekilinden açıklama: O isim ben değilim

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili Erkan Özkan CHP’nin Menderes listesinde kendi ismiyle benzer kişinin meclis üyesi olarak duyurulmasının ardından açıklama yaptı. Özkan, “O isim ben değilim. İsim benzerliğidir. AK Partiliyim” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de belediye başkan adaylarıyla birlikte meclis üyesi listesini de sundu. Mustafa Kayalar’ın başkanlığında Menderes’te aday gösterilen meclis üyesi sıralamasında Erkan Özkan isimlir bir kişi de yer aldı. Listenin ilan edilmesinin ardından İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili Erkan Özkan’ın telefonları kilitlendi.

Çok sayıda telefon alan ve durumu soran isimlere açıklama yapan Özkan, isim benzerliği olduğunu söyledi. Özkan yaptığı açıklamada, “Dün akşamdan beri telefonla aranarak CHP Menderes Belediye Meclis üyeliği sıralamasında 2.sıradan listede olduğum belirtilmektedir. Bahse konu olan kişi şahsım değil, ad soyad benzerliğidir. Siyasette 2001 yılında başlayıp 2004-2014 yıllarında AK Parti Konak Belediye meclis üyeliği yaptığım ve 2014 yılında bıraktığım noktadayım. Gördüğüm lüzum üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğunda bulunduğumu belirtiyor, tüm dost ve arkadaşlarıma en derin ve kalbi sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı

Öte yandan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık CHP’den Menderes Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusu yapmıştı. İsmi parti genel merkezinde değerlendirilen ve MYK’nın onayından sonra Parti Meclisi’ne getirilirken yönetimin kararıyla geri çekilmişti.